Carnaval (Kabbelgat) Delft 2017

Geplaatst op

Carnaval is weer in het land en de kleurrijke optochten trekken weer door de straten. Niet alleen leuk om naar te kijken maar ook een goede gelegenheid om je straatfotografie skills te oefenen. Met de batterijgrip op de camera voor extra lange power, de geheugenkaartjes geformateerd voor voldoende ruimte en de 24-70mm lens erop kunnen we op pad. Nu nog een goede plek vinden. In dit geval viel de keuze op de bocht voor de Koepoortbrug, hier was voldoende ruimte en door de draai gaat de stoet hier altijd wat langzamer.

Een van de Prinsenwagens

Delft kent een behoorlijke traditie van carnaval en er zijn zo’n 40 inschrijvingen voor de optocht. De wagens zijn vaak niet zo uitbundig als in het Zuiden, uitzonderingen daargelaten, maar dat mag de pret niet drukken. Omdat de stoet beweegt heb ik er voor gekozen de camera in de continu modus te zetten, meerdere beelden achter elkaar. Dat vergroot de kans op een goede foto maar vreet wel ruimte op je geheugenkaart.

Kop van de optocht

Ik heb er voor gekozen op met een vast diafragma (f/7.1) en een automatiche ISO selectie te fotograferen. Het diafragma werkt goed bij portretten en door ISO instelling hoef ik niet op de sluiterijden te letten er gebeurt al genoeg.

Agge Mar Leut Et

Carnaval is vooral plezier hebben en dat probeerde ik ook op de foto’s vast te leggen. In Brabant zeggen ze altijd: Agge mar leut et (Als je maar plezier hebt). Plezier was er, veel van de deelnemers hadden goed hun best gedaan en zich uitgedost in vrolijke en kleurrijke creaties. De confetti en sepentines droegen natuurlijk ook bij aan het ultime carnavalsgevoel.

Met al die deelnemers was een kaartje van 16Gb toch niet groot genoeg om de hele optocht vast te kunnen leggen. Met nog drie groepen te gaan was hij vol. Gelukkig was ik hierop voorbereid. Het extra kaartje wat ik had meegenomen kwam zo nog goed van pas om ook de laatste groepen vastleggen.

Alle foto’s zijn te zien op mijn facebookpagina.

Kabbelgat 2017

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.