Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Henri van Avezaath Photography

Met mijn foto's en verhalen wil ik je de wereld laten zien zoals ik die zie door mijn camera.

Met de Huawei P9 op pad

Net terug van een tripje naar Warwick in Engeland. Dit keer geen plek voor een camera in mijn koffer dus dan maar met de telefoon aan de slag. De Huawei P9 heeft een dubbele Leica lens die je ook bij weinig licht nog goede foto’s zou moeten maken. Dus de camera in de PRO-stand gezet en aan de slag gegaan.

Een tegenvaller is dat de camera niet te gebruiken is voor nachtfotografie in deze stand. Je kan wel met de ISO en je sluitertijd spelen, maar de wat je op je schermpje ziet komt niet overeen met wat er in de RAW file komt. Voor nachtfotografie heb je een speciale stand maar die maakt alleen jpegs. De laatste stand heb ik tijdens de avond uitgebrobeert, maar tijdens mijn bezoek aan Warwick Castle is alles in de PRO-stand geschoten.

Bij het bewerken (onwikkelen) van de foto’s valt een ding meteen op: het formaat van de sensor 4×3, niet mijn eerste keus¬†voor foto’s in landscape. Dit kun je nauurlijk eenvoudig bijsnijden, maar hier moet je wel rekening mee houden in je compositie. De hoeveelheid ruis in de foto’s bij weinig licht is opvallend laag en ook de gebruikte ISO waardes. Laatste hangt ook samen met de het diafragma van de camera f/2.2

Het dynamisch bereik is indrukwekkend voor een “telefoon”. Kijk maar naar de details die naar boven komen in de wolken als je de hooglichten dicht zet. De foto’s hebben de scherpte die je van Leica mag verwachten.

Dit is de eerste keer dat ik mijn telefoon als fotocamera heb gebruikt en hij voldoet uitstekend. De vaste brandpuntafstand heeft zijn beperkingen, je kunt niet inzoomen, maar dit kan ook in de nabewerking. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan wel een powerbank meenemen want hij vreet aardig wat batterij als je veel foto’s maakt.

Share This:

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Henri van Avezaath Photography

Thema door Anders Norén