Het Noordereiland

Geplaatst op

Gisteren naar het Noordereiland in Rotterdam geweest. Ik wilde hier al langer naar toe om de Willemsbrug van dichtbij op de foto te zetten en de Erasmusbrug vanuit een ander perspectief.

Door werkzaamheden aan de Koninginnebrug was het eiland moeilijk bereikbaar, maar daardoor was er ook weinig verkeer op de Willemsbrug. Al het verkeer naar Zuid werd via de Erasmusbrug geleid.

Op het eiland zelf eerst naar het meest westelijke puntje gereden met prachtig uitzicht op die Erasmusbrug met daarachter de Kop van Zuid.

Erasmus en Kop van Zuid
Erasmus en Kop van Zuid

Ook het zicht op het Wilhelminaplein is mooi van af de kade. De Maastoren en de Rechtbank liggen er mooi verlicht bij en een foto is dan ook snel gemaakt.

Maastoren en Rechtbank
Maastoren en Rechtbank

Daarna doorgereden langs de Noordkant van het eiland en bij Ons Park even rondgelopen om een mooi perspectief te vinden. Dit viel niet mee omdat het al donker was en daardoor het contrast tussen licht en donker groot was waardoor je uitgebeten lampen op je foto krijgt.

Uiteindelijk nog even omhoog gelopen en de brug op geweest om onderstaande foto te maken. Het was zoals gezegd erg rustig op de brug, maar desondanks toch nog een paar mooie lichtstrepen vast kunnen leggen voor ik weer naar huis ging.

Rooie Willem
Rooie Willem

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.