Terugblik 2017

Geplaatst op

2017 was een bijzonder jaar voor mijn fotografie. De hobby werd ineens een stuk serieuzer door een aaneenrijging van hoogtepunten. Ik heb aan Instawalks meegedaan en daardoor weer leuke, lieve en inspirerende nieuwe mensen ontmoet. Met de Instawalks komt je soms ook nog eens op plekken waar je normaal niet zo snel zou komen. Zo ben ik in januari onder in Erasmusbrug geweest en in de Maastunnel. Later het jaar heb ik een kijkje mogen nemen achter de schermen in het Hilton in Rotterdam en weer later in het Nieuwe Instituut na sluitingstijd. Aan de Instawalk bij het Hilton was een wedstrijd verbonden waarin ik tweede ben geworden.

Het Hofpleinfontein met het Hilton op de achtergrond

Tijdens bezoeken aan klanten ligt de camera ook vaak achter in de auto, zeker als ze in het zuiden van België zitten. Op de terugweg kun je dan nog even een uitstapje kamen om de file te ontwijken. Zo maakte in een mooie serie van Gent in de avond en het bezoek aan Tyne Cot was erg indrukwekkend. Ook tijdens de de zakenreizen naar Warwick en Londen heb ik nog wat foto’s kunnen maken. In Warwick heb ik mezelf uitgedaagd door alleen de camera van mijn Huawei P9 te gebruiken.

Ceasar's tower, Warwick Castle
Ceasar’s tower, Warwick Castle

Op de website van Zoom.nl kon je je aanmelden om een Tamron lens te testen. Ik was een van de 20 gelukkigen. Het was geen ideale lens, een 85mm prime, maar wel erg leerzaam. Een van de foto’s die ik met deze lens heb gemaakt, heeft het tot de laatste 36 foto’s van de Fotowedstrijd Rotterdam gehaald. Deze selectie is op moment van schrijven te zien in het atrium van de Rotterdam. Waarbij mijn foto een ere plekje heeft, naast de winnaar.

Bootjes kijken – Categorie Recreatie

De Mallegat Instawalk was voor mij ook een hoogtepunt omdat ik tijdens die wandeling een aantal mooie portretten van echte Rotterdammers heb kunnen maken, zowel oude als nieuwe. Een van de foto’s gemaakt tijdens deze wandeling en die ik op Instagram heb gepost werd later door de provincie Rotterdam gekozen als een van de winnaars van Mooi Zuid-Holland. In het Provinciehuis kreeg ik een mooie afdruk van onderstaande foto op dibond.

De Hef als kader voor de Erasmus

Het blad Zoom is dit jaar ook goed voor me geweest. Niet alleen mocht ik meedoen aan de lenstafette, ook heb ik deelgenomen aan de Zoom bootcamp. Dit heeft een mooie plaatjes opgeleverd. Een aantal van mijn foto’s zijn opgenomen in de uitgelichte collecties, maar ook bij de expert uitdaging werden enkele foto’s geplaatst. Een foto van het witte huis werd gekozen tot foto van de dag, maar het hoogtepunt is de foto boven aan dit blog. Deze is afgedrukt in de Zoom van januari/februari 2018 over twee pagina’s.

Glow Lichtshow op het Stadhuisplein

En zo zijn er nog veel meer mooie momenten. Foto’s maken voor de webwinkel van een collega, Kinderdijk verlicht en Glow in Eindhoven (inclusief mini interview in ED) en de statie foto voor de Prinses van CV de Belhamels. En niet te vergeten de bedrijven die contact met je opnemen of ze je foto (tegen vergoeding)  mogen gebruiken zoals het Hilton, Nationale Nederlanden en Museum Prinsenhof in Delft. En dan is er ook nog het zoeken op internet, of je de foto’s die je via Shutterstock heb verkocht terug kunt vinden.

Concrete Jungle

Tot slot nog een laatste hoogtepunt, in dit geval letterlijk. Boven op een flat in de kou uitkijkend over de Skyline van Rotterdam samen met een aantal mensen die je via Instagram en de Instameets hebt leren kennen.
Bedankt iedereen die me het afgelopen jaar heeft gevolgd, die mee op pad is geweest of die ik op de foto heb mogen zetten. En bedankt ook aan de familie die ik regelmatig kwijt was omdat ze nu wel lang genoeg hadden gewacht.
Op naar 2018 met weer een hoop mooie foto momenten.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.