Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Henri van Avezaath Photography

Met mijn foto's en verhalen wil ik je de wereld laten zien zoals ik die zie door mijn camera.

The Tyne Cot Cemetery

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak bij een klant in Kortrijk, een mooie gelegenheid om na afloop een stop in te plannen om wat foto’s te maken en de files rond Antwerpen te ontlopen. Dat laatste is deze keer helaas niet gelukt. Na de vorige keer een stop in Gent te hebben gemaakt, stond deze keer bezoek aan een van de begraafplaatsen van de Grote Oorlog op de planning.

Tyne Cot is de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld. Ze is ontstaan na de Slag bij Passendale, die de Engelsen ook wel de “Battle of Passiondale” (Slag van het Lijden) noemen. Tijdens deze 100 dagen durende strijd vielen er bijna 500.000 slachtoffers. Deze voormalige Duitse verdedigingsstelling van 5 Bunkers in de Flandern I-linie dankt haar naam aan de kleine schuur, tyne cottage, die tussen de bunkers stond.

Op de begraafplaats rusten 11.952 gesneuvelde Commonwealth-soldaten en vier van een andere nationaliteit. Van slechts iets meer dan 3.800 van hen is de indentiteit bekend. Een indrukwekkende plek, die nog dagelijks wordt bezocht door bussen met voornamelijk Engelse toeristen en scholieren. Tijdes mijn bezoek liep er zelfs klas Australische scholieren in autentiek uniform rond. Opdat zij niet vergeten.

At the going down of the sun and in the morning

We will Remember them

Lest we forget

Share This:

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Henri van Avezaath Photography

Thema door Anders Norén