Zoom Bootcamp 2017

Geplaatst op

Op 9 september was er de Zoom Bootcamp op het DRU industriepark in Ulft. Een dag in het teken van de portretfotografie. Drie workshops fotograferen en een voor de retouche; de nabewerking. Als toetje is er een verrassing. Het was een leuke, gezellige dag waarop ik veel foto’s heb gemaakt en weer nieuwe ideeën heb opgedaan. Heel veel geleerd? Niet echt, daar was het massaal voor maar aan de andere kant van iedere foto die je maakt leer je wel iets. Zou ik weer gaan, denk het wel.

Jantine

De eerste workshop is architectuur en portret gegeven door Reginar Photography. Jantine is ons model en we beginnen binnen. Het weer is wisselvallig en buiten is het nog niet droog. Dit mag de pret niet drukken, de hal is mooi en biedt genoeg mogelijkheden om interessante foto’s te maken. Halverwege de workshop is het opgeklaard en maken we ook buiten nog een aantal foto’s.

Gwen

De volgende workshop gaat over studiofotografie en wordt gegeven door Richard Terborg. We hebben twee lichtopstellingen met twee modellen ter beschikking. Daarnaast zij er wat kleine props en… een rookmachine. De groep gaat helemaal los en onze modellen Gwen en Irene laten zich van hun beste kant zien. De tijd vliegt voorbij.

Irene bewerkt met Photoshop

Na de lunch krijgen we een stoomcursus Photoshop van Jan Haitsma. Hij legt ons eerst de workflow in Lightroom uit en laat daarna zien hoe hij een portret bewerkt. Dat ziet er allemaal heel gemakkelijk uit, maar later thuis valt dat nog vies tegen. Gelukkig heb ik aantekeningen gemaakt, anders was het me niet gelukt om bovenstaande foto met dit resultaat op te leveren.

Lena

Jan de Sitter stond daarna klaar om met ons een bijzondere foto te maken. Ons model Lena pakt twee handjes zout, en op ons teken maakt ze een sprong of draait een pirouette terwijl ze het zout loslaat. Hierbij komt het aan op een goede samenwerkring tussen de fotograaf en het model want timing is key. De flits bevriest alles en de het resultaat is spectaculair. Dit zou ook op het strand met zand kunnen.

Karate

Na nog een kort plenair intermezzo over wederom fotobewerking. Is het tijd voor het toetje. Karate! Een aantal karateka’s geeft een demonstratie en 130 camera’s klikken er op los allemaal op zoek naar dat juiste moment, dat ene plaatje. Ondertussen is er een buffet met stamppotten klaargezet en komt er een einde aan deze intensieve dag. Met een SD-kaart vol foto’s ga ik weer naar huis en kan het ontwikkelen beginnen.

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.